Aktualizace 9/2024


Portugalský vodní pes

Cao de agua Portugues

Před dvaceti lety jsem poprvé překročila práh světa, který navždy změnil můj život. Byl to svět, kde vlny oceánu tančily v rytmu psích ocasů a kde hlasité štěkoty znamenaly více než tisíc slov. Byl to svět portugalského vodního psa, plemene, které mi ukázalo, co znamená bezpodmínečná láska, oddanost a pochopení. A tento ebook je pocta životní vášni, kterou sdílím s těmito mimořádnými tvory.

Moje cesta k portugalským vodním psům začala v roce 2004 a dovedla mě k něčemu, co přesahuje běžné chovatelství. V této knize vám chci předat nejen poznatky, ale také pocit, který nelze slovy vyjádřit. Lásku k plemeni.

V této knize se dozvíte o historii portugalského vodního psa, počátcích v Portugalsku, ale i v Čechách a  jak se portugalský vodní pes stal milovaným členem mnoha rodin. Přiblížím vám rozdíly mezi americkým a portugalským standardem plemene, povíme si o srsti a péči a nepřehlédneme ani zdravotní aspekty nebo charakteristické rysy povahy.

Doufám, že ať už jste současným majitelem portugalského vodního psa, chovatelem nebo jen někým, kdo o tomto plemeni uvažuje, najdete v této knize inspiraci a možná i odpověď na otázku, proč vlastnit toto plemeno znamená najít štěstí na celý život.

Připravte se na cestu, která vás zavede do hlubin srdce portugalského vodního psa a možná i vašeho vlastního.

...



Když se řekne Portugalský vodní pes, mnozí si možná vybaví jen další plemeno psa. Ale pro mě znamená mnohem více. Před dvaceti lety jsem udělala první kroky na cestě, která mi změnila život. Cesta, která začala nevinnou zvědavostí a proměnila se v celoživotní pouto.

Tato kniha je výsledkem sdílení života s těmito jedinečnými psy. Cesta, která mě naučila trpělivosti, odvaze stát za svými rozhodnutími a hluboké lásce, která je nezbytná pro každého, kdo se rozhodne věnovat chovu.

V této knize naleznete průvodce, který vás provede historií tohoto plemene, péčí a zdravím. Budete mít možnost nahlédnout do rozdílů mezi americkým a portugalským standardem plemene, porovnat různé typy srsti  a vybrat správného chovatele.

Mým cílem je, aby tato kniha posloužila jako most, který spojí budoucí i současné majitele Portugalských vodních psů. Chci, aby každý, kdo otevře tuto knihu, cítil stejnou lásku a vášeň k tomuto plemeni, jakou cítím já. 

Nepiši tuto knihu jen jako chovatelka, ale i jako člověk, který prošel vzestupy a pády, který se smál i plakal, a který našel v Portugalských vodních psech pravé životní společníky. Věřím, že ať už jste na své cestě kdekoliv, tato kniha vám nabídne pomocnou ruku, ohřeje srdce a inspiruje vás k dalšímu objevování krásy a radosti, kterou Portugalský vodní pes přináší do našich životů.